I triathlon kan man konkurrere uanset alder, og det er også muligt flere steder i landet. Unge og gamle konkurrere mod hinanden, og sommetider konkurrere man kun med dem, der er i samme aldersklasse som en selv. Selvom man er meget ung, behøver man dermed ikke være bange for at kaste sig ud i sporten, og det samme er gældende, hvis man er meget gammel. Der er mange gange set, at nogen starter sent i sporten og efterfølgende bliver rigtig gode og samtidig får en karriere. Det er langt fra en sjælden ting, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man ønsker at dyrke triathlon – og det er uanset, hvor gammel man er.

Der er også mange, der er bange for at starte med at dyrke triathlon, fordi de tror, at det kun er for de meget seriøse at dyrke denne sport, og at det samtidig kun er for dem, der har meget store ambitioner. Sådan er det dog ikke, og det er derfor en sport, der kan dyrkes, uanset om man er motionist, eller om man har ambitioner om at konkurrere. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at der er mange motionister, der konkurrerer på motionsplan, så hvis det er det, man har lyst til og mod på, så kan man godt gøre det.

Konkurrencer i Danmark

Hvis man vil undersøge, hvor og hvornår der er konkurrencer i Danmark, skal man gå ind på Dansk Triathlon Forbunds hjemmeside, for her kan man finde en kalender med en oversigt over, hvor og hvornår der er konkurrencer. Man vil her opleve, at der er konkurrencer i alle dele af landet, og det er uanset, om man bor på Fyn, i Jylland eller på Sjælland. Det er tilmed mulighed at finde konkurrencer på Bornholm – men også på nogle af landets andre spændende øer derude.