Vi lever i en travl og til tider stresset hverdag. Arbejdet skal passes og ungerne skal afleveres og hentes fra institutioner og skole. Vi skal handle, vaske tøj, gøre rent og lave mad. Arrangere legeaftaler for børnene og mødes med venner og familie til hyggelige søndagsmiddage. Og så skal vi også lige huske at få pulsen op 30 minutter hver dag – som om det ikke allerede sker i en travl hverdag!

Manger måder at stresse af på

Vi har alle vores måde at holde hovedet oven vande i dette ræs af pligter og forpligtelser. Måske hører du til dem, der stresser af og slapper bedst af, når du dyrker motion. Når du har minimum 10 kilometer i benene eller har svømmet havet tyndt. Når pulsen har banket i tindingerne og sveden haglet af dig. Eller du hører til dem, der slapper bedst af i vandret position på sofaen med en fjernbetjening i hånden. Klar til at binge-watche alt hvad der kan streames af tidens mest populære serier.stress af

Lad batterierne op med god samvittighed

Uanset om du hører til den ene eller den anden type – eller en helt tredje – er det vigtigt at slippe tøjlerne ind i mellem. Slippe hverdagens stress og aftaler og få ladet batterierne op. Bare for en enkelt gangs skyld fokusere lidt på sig selv og give sig tid til det. Uden dårlig samvittighed. For skal man kunne klare hverdagens udfordringer er det vigtigt ind i mellem at gå lidt ned i gear. Læne sig tilbage og slappe af. For kroppen har brug for, fra tid til anden, at restituere. Uanset om det er fra en krævende sport eller en krævende hverdag.

Slap af og få det bedre

Restitution handler i bund og grund om at give kroppen ro til at samle nye kræfter. Gør man ikke det, kan man risikere både skader, sygdom og udbrændthed. En af de måder man kan komme lidt til hægterne på igen, er ved at leve sundt. Det hjælper altså ikke at sætter sig med benene op og en pose chips. Spis fornuftigt, drik masser af mand og sørg for at få sovet nok. Du kan også sagtens motionere på et moderat niveau for at holde kroppen i gang. Er det svært at finde tid, ro og overskud til det hjemme? Hvorfor så ikke forkæle sig selv med lidt ekstra luksus? Det kunne for eksempel være med et Spa og wellness ophold på Sjælland. Her er der rig mulighed for at koble af og bare være dig selv. Uden bimlende telefoner, sultne børn og alenlange to-do lister. Alt efter hvor du booker dig ind, er der i stedet mulighed for alt fra massage til gourmetmad. Fra spa til sauna. Men frem for alt er der rig mulighed for at blive serviceret og opvartet. Bare for en enkelt gangs skyld!