Massage i DanmarkDet er lige så vigtigt at forberede sig til et triatlon, samt til hvad man foretager sig i dagene efter en begivenhed som denne. Nedenfor får du gode råd til dagene efter et Triatlon.

Sørg for at sove

Det er vigtigt at sove mindst syv til ni timer om natten i dagene efter et triatlon. Hvis du har tid, er det også en god ide at få en lille lur.

Massage er altid en god ide

Hvis du gennemgår masser af fysisk træning, er det en god ide at forkæle dig selv med massage. Når det kommer til triatlon, anbefales det at vente med at booke en massage direkte efter begivenheden. Din krop er i gang med at hele, og alt for meget arbejde i dit kropsvæv kan føre til mere skade end gavn. Men efter et par dage kan du nyde gavn af Massage i Danmark til at komme dig ovenpå et triatlon.

Spis masser af kulhydrater efter et triatlon

Når du har været igennem en intens træning som et triatlon, bruger din krop primært kulhydrater som “benzin”. For at komme dig ovenpå et triatlon, er det vigtigt at du erstatter de kulhydrater med nye kulhydrater. På den måde kan du forberede dig til den kommende træning, når du har ladet kroppen slappe af.

Det anbefales at spise snacks med masser af kulhydrater inden for 60-90 minutter efter selve begivenheden. Her tænker vi på frugt, frugt smoothies, ris kager og kiks. I forbindelse med det næste måltid er det godt at inkludere en del kulhydrater som fx pasta, ris, brød eller kartofler.

Sørg for at få rigeligt med protein

Ud over kulhydrater er det også vigtigt, at du får nok med proteiner. Når du gennemfører et triatlon, vil din krop og dine muskler opleve et fysisk pres. Det fører til mindre, men også nødvendige skader til dine muskler. Det er en reaktion, som er nødvendig til at din krop adapterer sig til træningen, og det hjælper dig med at blive både stærkere og hurtigere.

Men det kræver også at du indtager en tilstrækkelig mængde af protein til at påbegynde processen med at gendanne den beskadigede muskel. Indtagning af protein er også med til at forbygge skader.

Snacks med masser af proteiner er fx græsk yoghurt, mælk og en proteinsmoothie. Du kan også tilføje protein til dine måltider som fx kylling, tofu, og fisk.