Lev sundt og bliv en bedre triatlet

Er du vild med sportsgrene, der kræver udholdenhed, styrke og en særdeles god kondition? Så er triatlon værd at tjekke ud. Her forventes du at yde maksimalt i hele tre forskellige kombinerede sportsgrene: svømning, cykling og løb. Det sætter høje krav til dine evner, din sundhedstilstand samt naturligvis din kondition. Hvis du for alvor vil gøre dig blandt eliten, så skal du derfor træne ekstremt hårdt, samt ikke mindst leve ultrasundt. Få et par tips til hvordan du gør det her.

En sund og varieret kost er vigtig, og kosttilskud er et godt supplement

triatletSom triatlet har du behov for sund og nærende mad, som formår at styrke din muskulatur, samt give dig energi, udholdenhed og styrke. Som udgangspunkt bør du derfor følge de officielle kostråd. Det vil altså sige, at du primært skal indtage store mængder frugt og grønt, fuldkorn, samt ikke mindst masser af vand. Dit proteinindtag kan både komme fra fedtfattige animalske kilder, men lige såvel fra plantebaserede kilder som bønner, linser, nødder og lignende.

Gode fiskeolier menes at forebygge overbelastningsskader på muskler og led. Som sådan gør du som aktiv sportsudøver klogt i jævnligt at indtage dette. Find den bedste fiskeolie via den linkede artikel.

Et par gode kalktabletter i det daglige gør også underværker. De hjælper nemlig yderligere med at styrke dine muskler og knogler. Husk på at du i forvejen formentlig får en del kalk via din før omtalte sunde og varierede kost, så i de fleste tilfælde vil en enkelt tablet i ny og næ være rigeligt.

Overvej også at tage D-vitamin i tabletform

Undersøgelser viser, at rigtig mange borgere på danske breddegrader mangler D-vitamin. Det dannes naturligt i huden i sommerhalvåret, og de fleste aktive sportsudøvere danner derfor rigeligt af det i halvdelen af året, alt imens de træner på de danske landeveje og skovstier. Men resten af året er det en særdeles god idé, at supplere kosten med en enkelt daglig D-vitaminpille.

Dine kosttilskud bør indtages i forbindelse med et større måltid, så de bedre optages i din krop, sammen med resten af din kost. Husk i øvrigt også, at kosttilskud aldrig bør stå alene, og at din primære kilde til vitaminer og mineraler bør komme fra en velbalanceret og varieret diæt. Er du triatlet på øverste niveau, så kan du endvidere overveje at ansætte en professionel kostvejleder, for på den måde at komme hele vejen rundt om dette vigtige emne.